ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Στο Δήμο Παύλου Μελά λειτουργούν καθημερινά πέντε Πράσινα Σημεία συλλογής καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών με το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:00 - 14:30 στο χώρο του Δημαρχείου Σταυρούπολης, στο πρώην Δημαρχείο Πολίχνης και στο Εργοτάξιο Ευκαρπίας και Δευτέρα, Τετάρτη 17:00 - 20:00 στο ΚΕΠ Μετεώρων και Τρίτη, Πέμπτη 17:00 - 20:00 στο ΤΟΜΥ Νικόπολης.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται και η λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου, όπου θα επισκέπτεται διαδοχικά τις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά για την καλύτερη ενημέρωση, μεγαλύτερη συμμετοχή και εξυπηρέτηση των πολιτών.

1c3a6733c165d65737373d8d7c1da301f6184918

Η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών στο Δήμο Παύλου Μελά γίνεται στάση ζωής, μέσω του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού προγράμματος TropaVerde που προωθεί η διοίκηση του Δήμου μέσω προγραμμάτων Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή.

Υιοθετώντας τις αρχές της Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων ο Δήμος Παύλου Μελά συνεχίζει την ανοδική του πορεία στον τομέα της ανακύκλωσης, με τους πολίτες να συμβάλλουν σημαντικά στην δυναμική αυτή προσπάθεια.

Ενδεικτικά είναι τα ετήσια αποτελέσματα της λειτουργίας του εν λόγω Ευρωπαϊκού Προγράμματος Tropa Verde μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας https://pavlosmelas.tropaverde.org/ με τη συμμετοχή πλέον των 700 εγγεγραμμένων πολιτών, σύμφωνα με τα οποία συλλέχθηκαν καθαρά υλικά σε αλουμίνιο 595 κιλά,χαρτί 3869 κιλά,πλαστικό 2472 κιλά, τηγανέλαιο 1130 λίτρα από τα 5 Πράσινα Σημεία που διατηρεί ο Δήμος.

 

Στο πλαίσιο δε, της προώθησης της ανακύκλωσης και της γενικότερης στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνάφθηκε, μετά από διαδικασία εκποίησης, συνεργασία μεταξύ του Δήμου Παύλου Μελά και της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου (Elval) και του προγράμματος "Κάθε Κουτί Μετράει" για την προώθηση της καθαρότερης και καλύτερης συλλογής και ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου.

 

Έτσι, την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, έγινε η πρώτη παραλαβή 900 κιλών καθαρού αλουμινίου από την εταιρία ΕΛΒΑΛ, που αντιστοιχούν περίπου σε 66.700 τεμάχια τα οποία συλλέχθησαν μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος "TropaVerde"(595 κιλά)και του πιλοτικού προγράμματος "Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά"(305 κιλά).

 

Να θυμίσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TropaVerdeέγκειται στην ανάπτυξη ενός συστήματος επιβράβευσης των πολιτών με ανταποδοτικές παροχές (δωροεπιταγές) που παρέχουν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι τοπικές επιχειρήσεις και με σκοπό την ανάπτυξη κινήτρων για την εντατικότερη ανακύκλωση, πρόληψη, μείωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. 

Πίσω στη λίστα

Χρησιμοποιούμε cookies ίδιων και τρίτων για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης του χρήστη. Εάν συνεχίσετε την περιήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους. Πολιτική cookie

Συνεχίστε την περιήγηση