ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Στο Δήμο Παύλου Μελά λειτουργούν καθημερινά πέντε Πράσινα Σημεία συλλογής καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών με το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:00 - 14:30 στο χώρο του Δημαρχείου Σταυρούπολης, στο πρώην Δημαρχείο Πολίχνης και στο Εργοτάξιο Ευκαρπίας και Δευτέρα, Τετάρτη 17:00 - 20:00 στο ΚΕΠ Μετεώρων και Τρίτη, Πέμπτη 17:00 - 20:00 στο ΤΟΜΥ Νικόπολης.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται και η λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου, όπου θα επισκέπτεται διαδοχικά τις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά για την καλύτερη ενημέρωση, μεγαλύτερη συμμετοχή και εξυπηρέτηση των πολιτών.

1c3a6733c165d65737373d8d7c1da301f6184918

Η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών στο Δήμο ΠαύλουΜελά γίνεται στάση ζωής, μέσω του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού προγράμματος TropaVerde που προωθεί η διοίκηση του Δήμου μέσω προγραμμάτων Ανακύκλωσης με Διαλογήστην Πηγή.

Υιοθετώντας τις αρχές της Ορθής ΔιαχείρισηςΑπορριμμάτων ο Δήμος Παύλου Μελά συνεχίζει την ανοδική του πορεία στον τομέατης ανακύκλωσης, με τους πολίτες να συμβάλλουν σημαντικά στην δυναμική αυτήπροσπάθεια.

Ενδεικτικά είναι τα ετήσια αποτελέσματα τηςλειτουργίας του εν λόγω Ευρωπαϊκού Προγράμματος Tropa Verde μέσω της ειδικήςδιαδικτυακής πλατφόρμας https://pavlosmelas.tropaverde.org/ με τη συμμετοχήπλέον των 700 εγγεγραμμένων πολιτών, σύμφωνα με τα οποία συλλέχθηκαν καθαράυλικά σε αλουμίνιο 595 κιλά,χαρτί 3869 κιλά,πλαστικό 2472 κιλά,τηγανέλαιο 1130 λίτρααπό τα 5 Πράσινα Σημεία που διατηρεί ο Δήμος.

 

Στο πλαίσιο δε, της προώθησης της ανακύκλωσης και τηςγενικότερης στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνάφθηκε, μετά από διαδικασίαεκποίησης, συνεργασία μεταξύ του Δήμου Παύλου Μελά και της ΕλληνικήςΒιομηχανίας Αλουμινίου (Elval) και του προγράμματος "Κάθε ΚουτίΜετράει" για την προώθηση της καθαρότερης και καλύτερης συλλογής καιανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου.

 

Έτσι, την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, έγινε η πρώτηπαραλαβή 900 κιλώνκαθαρού αλουμινίου από την εταιρία ΕΛΒΑΛ, που αντιστοιχούν περίπου σε 66.700τεμάχια τα οποία συλλέχθησαν μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος "TropaVerde"(595 κιλά)και του πιλοτικού προγράμματος "Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή στιςσχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά"(305 κιλά).

 

Να θυμίσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TropaVerdeέγκειται στην ανάπτυξη ενός συστήματος επιβράβευσης των πολιτών μεανταποδοτικές παροχές (δωροεπιταγές) που παρέχουν στο πλαίσιο της εταιρικήςκοινωνικής ευθύνης οι τοπικές επιχειρήσεις και με σκοπό την ανάπτυξη κινήτρωνγια την εντατικότερη ανακύκλωση, πρόληψη, μείωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. 

Πίσω στη λίστα

Χρησιμοποιούμε cookies ίδιων και τρίτων για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης του χρήστη. Εάν συνεχίσετε την περιήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους. Πολιτική cookie

Συνεχίστε την περιήγηση